Hoogwaardige vloerverwarming voor uw gietvloer met hoge garanties.
Een gietvloer is de perfecte vloer om te combineren met vloerverwarming. De verschillende lagen in de vloer zorgen voor een optimale warmteverdeling. Het energieverbruik is dus laag, terwijl de warmte in uw woning optimaal is. Hierdoor haalt u een nog hoger rendement uit uw vloerverwarming.
Interesse in een gietvloer in combinatie met vloerverwarming? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.
Of bel één van onze specialisten via 020 846 36 94
Met vloerwarming in combinatie met een gietvloer geniet u van:
- Optimaal rendement: laag energieverbruik en uitstekende verwarming
- Warm en comfortabel gevoel
- Strakke design uitstraling
De gietvloer die wij combineren met uw vloerverwarming is leverbaar in elke gewenste kleur. De vloer past dus altijd perfect in uw interieur.
Vloerverwarming en gietvloeren gaan prima samen
Vloerverwarming is ideaal te combineren met gietvloeren van G-Vloeren. Door vloerverwarming te integreren in uw gietvloer hoeft u bij het ontwerp van uw ruimte geen rekening te houden met het wegwerken van radiatoren.
Vloerverwarming: ook voor verkoeling
Vloerverwarming is niet alleen geschikt voor de verwarming van uw woning. Op warme dagen kan het systeem ingezet worden op een ruimte juist te verkoelen. Er wordt dan koud water door de leidingen gepompt. De gietvloer neemt ook hierbij deze temperatuur uitstekend over.
Klimaatbeheersing met vloerverwarming
Voor zowel industriële als commerciële vloeren en natuurlijk in woonhuizen is het mogelijk om vloerverwarming als klimaatbeheersingssysteem te laten installeren. In de winter is de vloer aangenaam warm en op warme dagen zorgt de vloer voor verfrissing.
Welke gietvloer moet u kiezen bij vloerverwarming?
Niet elke gietvloer is goed te combineren met vloerverwarming. Bepaalde eigenschappen van de vloer hebben invloed op de werking van de vloerverwarming. We belichten hieronder enkele aspecten waar u rekening mee moet houden.
Vloerverwarming met polyurethaan gietvloer
Een polyurethaan gietvloer is ideaal voor vloerverwarming. De PU gietvloer is namelijk zeer elastisch en kan hierdoor het uitzetten dat gebeurt tijdens de verwarming goed opvangen. Daarnaast is dit type gietvloer slechts enkele millimeters dik, dit zorgt ervoor dat de ondergrond snel verwarmd is. De polyurethaan gietvloer is daarom ook de snelst geleidende vloer met vloerverwarming van alle vloeren.
Vloerverwarming met epoxy gietvloer
Epoxy gietvloeren zijn ook geschikt om te combineren met vloerverwarming. Doordat de vloer verwarmd wordt, zet de gietvloer uit. Epoxy is een hard materiaal en minder flexibel dan de polyurethaan gietvloer waardoor deze niet alle krimpingen altijd kan opvangen. Hierdoor kunnen er bij epoxy gietvloeren eerder scheuren optreden bij extreme werking of krimping.
Vloerverwarming met cementgebonden gietvloer en woonbeton
Een cementgebonden gietvloer is vloer met een dikte van 4-6 mm. Technisch gezien is de cementgebonden vloer ook een gietvloer, maar met natuurlijke materialen van cement, pigment, water en mineralen. Deze vloer is ook zeer geschikt voor vloerverwarming net als de woonbeton vloer.
Vloerverwarming met troffelvloer
Troffelvloeren zijn goed te combineren met vloerverwarming. Dit type vloer heeft een structuur waardoor de warmte goed doorgelaten kan worden. De structuur zorgt er ook voor dat de vloer uiteenzetting en krimping goed kan opvangen.
De vele voordelen van de vloerverwarming van G-vloeren
Er bestaan bijna geen producten die alleen maar voordelen hebben. Wij denken met onze G-1 vloerverwarming een product te hebben dat hieraan voldoet. Een overzicht van de voordelen van de G-1 vloerverwarming van G-vloeren:
- Comfortabel en behaaglijk
- Geen radiatoren meer
- Bespaart ruimte in uw woning of bedrijfsruimte
- Duurzaam en milieuvriendelijk
- Gelijkmatig en efficiënt verwarmen
- Zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten
- Een gietvloer met vloerverwarming is zeer hygiënisch
- Hoge garanties
- Betere luchtcirculatie
- Betere luchtvochtigheid
- Vrijwel geen huisstofmeid, dus allergievrij
- Toe te passen op elke ondervloer
- Infrezen, droogbouw, netten en noppen systemen
Wellicht ook interessant?
Hoeveel RC waarde heeft een gietvloer?
Advies nodig?
De specialisten van G-vloeren geven graag vrijblijvend advies over het type gietvloer en vloerverwarming. Neem contact met ons op via 020 846 3694 of info@g-vloeren.nl
Wellicht ook interessant?
Quote
Ik was op zoek naar de ideale gietvloer om te combineren met vloerverwarming in mijn nieuwe woning. Op de advies van G-vloerenuitkomen bij een polyurethaan gietvloer.Past pefect in
mijn strakke interieur en geeft het meeste geleiding qua warmte. Bedankt mannen!
Typen vloerverwarmingssystemen die bij een PU gietvloer passen
In hoofdzaak bestaan er twee soorten vloerverwarmingssystemen:
- Droogbouwsystemen
- Natte systemen
De verschillen zitten vooral in de ondervloer. G-vloeren legt alleen de afwerkvloer die bovenop de ondervloer gelegd wordt. De keuze voor het type vloerverwarmingssysteem is echter wel belangrijk om in overweging te nemen. De specialisten van G-vloeren voorzien u graag van vrijblijvend advies.
Bij de natte systemen worden vloerverwarmingsbuizen direct (nat) gelegd in het beton of cement en veelal vastgemaakt aan draadstaalnetten. Pas na droging van het beton of cement kan worden begonnen met het aanleggen van de gietvloer. Deze natbouw systemen zijn niet erg handig als u uw vloer alleen wilt renoveren en een gietvloer wilt toepassen. In dat geval is het infrezen van leidingen nog de enige mogelijkheid. De natbouw vloerverwarmingssystemen hebben bij het nieuw aanleggen een behoorlijke pakkethoogte met als gevolg dat u allerlei dorpels en deuren moet ophogen. Natbouw vloerverwarmingssystemen zijn uiteraard wel handig als u een geheel nieuwe constructievloer laat leggen. Beter is dus om bij toepassing van een gietvloer een droogbouwsysteem te kiezen met een geringe pakkethoogte van maximaal 20 tot 30 mm zodat in combinatie met een gietvloer de maximale pakkethoogte is gereduceerd tot hooguit 25 mm. Bovendien kan door toepassing van een dunne isolatieplaat de eigenschappen voor wat betreft contactgeluidsisolatie worden verbeterd. Deze systemen zijn in allerlei varianten toe te passen. Wij leggen alleen de afwerkvloer, maar de ondergrond is wel belangrijk om in de overweging mee te nemen.
Warmteafgifte van elektrische vloerverwarmingssystemen en gietvloeren
Uiteraard is het ook mogelijk om onder uw gietvloer een elektrisch vloerverwarmingssysteem te laten leggen. Eigenlijk is een elektrische vloerverwarming een droog systeem met een zeer geringe pakketdikte. Bovendien hoeft u niet te zorgen voor voldoende capaciteit van uw CV-ketel. Enige nadeel van elektrische systemen in combinatie met een gietvloer is de hogere elektriciteitsrekening. Hoewel deze vloerverwarmingssystemen steeds zuiniger worden is droogbouw in combinatie met CV nog steeds aan te raden.
Gietvloer vloerverwarming en de diverse mogelijkheden
Gietvloer vloerverwarming is onlosmakelijk verbonden met comfort en warmte in huis of kantoor. Een gietvloer is mooi, maar een verwarmde gietvloer is een stuk beter. Zeker in de woning of in de badkamer prefereert een verwarmde alifatische PU gietvloer met een markante en frisse kleur. PU gietvloeren hebben uitstekende warmte accumulerende eigenschappen en de warmte wordt als straling egaal over het gehele oppervlak afgegeven. Maar welke vloerverwarmingssystemen moet u dan inzetten en is elke gietvloer met elk vloerverwarmingssysteem te combineren? Wij zijn u graag van dienst met een advies op maat.
Gietvloer in de badkamer met vloerverwarming
De badkamer is in huis een plek die in deze tijd uitgebreide aandacht krijgt qua inrichting en comfort. Wat dat betreft zijn er allerlei mogelijkheden om het verblijf in de badkamer zo comfortabel mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door een gietvloer in de badkamer met vloerverwarming te combineren. Het is heerlijk om met blote voeten op een verwarmde badkamervloer te staan in plaats van de kou te voelen optrekken. Bovendien levert een gietvloer met vloerverwarming in de badkamer nog meer voordelen op. Denk maar aan het hygiënische aspect dat verbonden is aan de naadloze uitvoering van de vloer. Of aan het gemakkelijk droogmaken van de vloer als er water op is gespat.
Hygiënisch en snel droog en schoon
Zo is de badkamervloer ook in een handomdraai schoon te maken. Bovendien is er geen kans op het ontstaan van lelijke voegen die donker worden of waar vuil zich in ophoopt. Uiteraard is onze gietvloer met vloerverwarming in de badkamer waterafstotend uit te voeren. Dat is toch wel een belangrijk vereiste in een ruimte als een badkamer. Dan is er nog een groot voordeel en dat is dat de badkamervloer geheel is af te stemmen op de stijl in het badkamerinterieur. Bijvoorbeeld met een mooi betoneffect of volledig effen in antraciet voor een exclusieve look.
Doorleggen in de doucheruimte
Naast dat het mogelijk is om de gietvloer met vloerverwarming in de badkamer uit te voeren, is de vloer door te leggen in de doucheruimte. Dat is bijvoorbeeld ideaal als u een fraaie en moderne inloopdouche heeft. Het naadloze oppervlak is uit te voeren met een antisliplaag, zodat daarmee te voorkomen is dat u uitglijdt op een natte vloer.
Kosten van gietvloer met vloerverwarming
De prijs van een gietvloer inclusief vloerverwarming zijn van diverse omstandigheden afhankelijk. Het soort kunstharsvloer is daarbij van belang, maar ook het soort verwarmingssysteem. Verder hangen de kosten van het gebruiken van de verwarming ook af of het bijverwarming betreft of hoofdverwarming. Indien er sprake is van bijverwarming kunnen de radiatoren in de ruimte blijven staan. Bij het functioneren als hoofdverwarming is er het voordeel dat de radiatoren bij een gietvloer met vloerverwarming weg te nemen zijn.
Kostenopbouw
De kostenopbouw van een gietvloer met vloerverwarming is naar drie belangrijke factoren te herleiden. Het betreft hier de arbeidskosten, materiaalkosten en reis/transportkosten. In het verlengde daarvan zijn er met betrekking tot de materiaalkosten variabele prijzen te noemen. Zo is de prijs van een PU gietvloer met vloerverwarming anders in vergelijking met een siergrindvloer of woonbeton met vloerverwarming. Het oppervlak is overigens ook nog een factor die grote invloed heeft op de totaalprijs. Deze kostenpost valt uiteraard onder de materiaalkosten, maar ook onder de arbeidskosten. Er is meer materiaal en arbeidstijd nodig voor een oppervlak van 100m2 dan voor een oppervlak van 50m2.
Gietvloer met vloerverwarming: warm en duurzaam
De keuze voor een gietvloer met vloerverwarming is ideaal als het gaat om warmte, comfort en duurzaamheid. U heeft er bovendien geen omkijken naar, want onderhoud is niet van toepassing. Het is alleen wellicht nodig na een jaar of 6 tot 8 eens te kijken of de toplaag aan vervanging toe is. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.
FAQ
Waarom is vloerverwarming met een gietvloer een goede match?
Gietvloeren met vloervoerwaring zijn in meerdere opzichten een perfect koppel. De warmte wordt op een efficiënte en gelijkmatige manier doorgelaten. Dit betekent dat het snel aangenaam warm is op de vloer en in de ruimte. Het is al een fijn gevoel om met blote voeten op de naadloze gietvloer te lopen en als de vloerverwarming aanstaat ervaart u daarbij een warm gevoel. Het bespaart ook energie als u de keuze maakt voor deze goede match en daarom is het ook een duurzaam koppel. Vloerverwarming zorgt voor een zuinige vorm van verwarming, zodat er minder energie nodig is om de ruimte op de ideale temperatuur te krijgen.
Wat is de prijs voor gietvloer met vloerverwarming?
U bent bij de keuze voor deze combinatie zowel kosten kwijt voor het aanbrengen van de gietvloer als voor het installeren van de vloerverwarming. Wij voeren dit in eigen beheer voor u uit, zodat u van ons een duidelijke prijs krijgt voor de gietvloer met vloerverwarming. Daarbij houden wij rekening met alle factoren die invloed hebben op de kosten. Het aantal m2 telt mee, maar natuurlijk ook het soort gietvloer net als het type vloerverwarming.
Is een gietvloer in de badkamer geschikt voor vloerverwarming?
Er zijn meerdere soorten gietvloeren geschikt voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer en het is zeker mogelijk om deze te combineren met vloerverwarming. Het grote voordeel is dat u nooit meer last heeft van koude voeten als u vloerverwarming met een gietvloer in de badkamer laat plaatsen.
Moet ik zelf een bedrijf regelen voor de vloerverwarming?
Nee, als u bij ons voor de combinatie van een gietvloer met vloerverwarming kiest, zorgen wij voor de uitvoering. Dat is dus ook een groot voordeel, want u hoeft qua plaatsing niets af te stemmen met verschillende bedrijven.
Wat is het opstookprotocol en waarom is het belangrijk bij vloerverwarming?
Het opstookprotocol is een procedure voor het geleidelijk opwarmen van een nieuw geïnstalleerde vloerverwarming. Het is belangrijk om:
- Spanningen en scheuren in de vloer te voorkomen.
- De vloer langzaam te laten acclimatiseren.
- Restvocht gecontroleerd te laten verdampen.
Het protocol duurt meestal 14 dagen en omvat het dagelijks verhogen van de watertemperatuur. Volg altijd de instructies van uw vloerleverancier voor optimale resultaten.
Contactgegevens
T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl
De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.
Onze openingstijden
Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten