De vloerverwarming opstarten, vereist enige voorzichtigheid. Heeft u net een vloerwarmingsysteem laten installeren en gaat u deze nu voor de eerste keer gebruiken? Dan raden we het aan om goed de volgende informatie tot u te nemen. U weet dan zeker dat u er alles aan doet om op een zo verantwoord mogelijke manier de vloerverwarming op te starten.
Hoe de vloerverwarming opstarten?
Laten we er meteen dieper in duiken. Het opstarten van de vloerverwarming vereist in de basis 2 belangrijke stappen. Wanneer u deze zorgvuldig langsloopt, bent u van A tot Z verantwoord bezig met het in gebruik nemen van dit moderne verwarmingssysteem:
- Stap voor stap opwarmen: We beginnen met het stap voor stap opwarmen van het systeem. Hier zijn een aantal redenen voor. De belangrijkste is dat u de vloer niet direct wilt blootstellen aan enorme temperatuurstijgingen. Hierdoor raakt deze namelijk kwetsbaar. Begin daarom met het instellen van een watertemperatuur die 5 graden Celsius hoger ligt dan de binnentemperatuur. Verhoog deze watertemperatuur vervolgens na 24 uur opnieuw met 5 graden Celsius. Herhaal dit proces totdat u op een watertemperatuur van rond de 40 a 45 graden uitkomt. Let op dat we het hier hebben over de watertemperatuur, NIET de temperatuur op de thermostaat. Hou de maximumtemperatuur 24 uur lang vast.
- Stap voor stap afkoelen: Na de 24 uur op de maximumtemperatuur van zo’n 40 a 45 graden, is het tijd om weer af te gaan koelen. Doe dit op dezelfde wijze, met stapjes van 5 graden Celsius per 24 uur. Herhaal dit proces totdat u weer op de begintemperatuur uitkomt.
Na het doorlopen van dit proces is de directe omgeving van de vloerverwarming ‘gewend’ aan de temperatuurschommelingen. Wanneer u dit op de juiste wijze heeft gedaan, ervaart u als het goed is geen problemen.
Waarop letten bij vloerverwarming opstarten?
Bij het opstarten van de vloerverwarming is het belangrijk om een aantal zaken in het achterhoofd te houden:
- Minimaliseren temperatuurschommelingen: Zeker in het begin is het doel om temperatuurschommelingen te minimaliseren. Kiest u er namelijk voor om keihard te stoken en vervolgens daarna enorm af te koelen, dat zet u hiermee veel druk op het systeem en de omgeving. Dit is niet aan te raden. Het leidt namelijk in veel gevallen tot onnodige problemen.
- Voorkomen scheuren in vloer: Het grootste probleem dat daarbij optreedt, is het ontstaan van scheuren in de (dek)vloer. Wanneer de temperatuur namelijk te snel te hard stijgt, zet de vloer uit. Als hier geen (extra) ruimte voor is, ontstaan er scheuren. Pas wanneer de temperatuur daalt, begint de vloer dan weer te krimpen.
Zodoende is het absoluut belangrijk om dit gehele proces op de juiste manier aan te pakken. Zo bespaart u uzelf een hoop onnodige kosten voor het repareren van de vloer!
Contactgegevens
T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl
De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.
Onze openingstijden
Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten