Opstookprotocol vloerverwarming

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten
Opstookprotocol vloerverwarming

Een opstookprotocol voor vloerverwarming is heel belangrijk, aangezien u hiermee scheuren in de vloer weet te voorkomen. Het zou natuurlijk doodzonde zijn als een te snel, verkeerd gebruik van de vloerverwarming leidt tot allerlei onnodige schade.

Zorg er daarom voor dat u aan de hand van de hier beschikbare informatie precies weet wat u het beste kunt doen.

Waarom is een opstookprotocol vloerverwarming nodig?

Een opstookprotocol voor vloerverwarming is cruciaal om een goede ‘start’ te maken met het gebruik van de vloerverwarming. Hier zijn verschillende redenen voor, die we bij deze even met u doornemen:

  • Voorkomt scheuren: Aan de hand van een specifiek opstookprotocol voor vloerverwarming voorkomt u dat er scheuren ontstaan in uw vloer. Door het gebruik van vloerverwarming ontstaat er namelijk vaak een snelle stijging van de temperatuur. De materialen van vele vloeren zetten hierdoor uit, waardoor ze in essentie meer ruimte nodig hebben. Wanneer deze ruimte er niet is, begint een vloer te scheuren. Aan de hand van een opstookprotocol doet u dit op de meest voorzichtige manier mogelijk, zodat u scheurvorming juist voorkomt.
  • Gevoeligheid temperatuurschommelingen: Bij het gebruik van vloerverwarming treden er bovendien regelmatig temperatuurschommelingen op. Het is niet alleen een kwestie van een snelle temperatuurstijging, maar de boel koelt ook snel weer af. Bij het warmer worden zet de vloer uit, terwijl deze bij een snelle temperatuurdaling juist snel krimpt. Hierdoor treden er thermische lengteveranderingen op. Het voorkomen van heftige temperatuurschommelingen heeft de prioriteit.

Met een opstookprotocol voor vloerverwarming minimaliseert u de risico’s en zorgt u voor een duurzaam gebruik van de vloerverwarming in combinatie met de hier omheenliggende vloer.

Wat is de watertemperatuur bij opstookprotocol vloerverwarming?

Om de temperatuurstijging en -daling geleidelijk te laten verlopen, is het aan te raden om voor een maximumtemperatuur van 40-45 graden Celsius te kiezen van het water in de vloerverwarming.

LET OP: Dit is NIET hetzelfde als de thermostaattemperatuur.

Hoe opstookprotocol vloerverwarming uitvoeren?

Een optimaal opstookprotocol voor vloerverwarming ziet er als volgt uit:

  • Opwarmen: U begint met het opwarmen van het water. Lees op de verwarmingsinstallatie de watertemperatuur af en dus niet de omgevingstemperatuur op de thermostaat. Stel de watertemperatuur in op 5 graden hoger dan de omgevingstemperatuur. Verhoog de watertemperatuur 24 uur later vervolgens opnieuw met 5 graden Celsius. Herhaal deze stap totdat de maximale watertemperatuur rond de 40 a 45 graden Celsius ligt. Hou die eindtemperatuur 24 uur tot een aantal dagen vast.
  • Afkoelen: Stap 2 is het zorgvuldig afkoelen van de watertemperatuur van de vloerverwarming. Laat de watertemperatuur nu iedere 24 uur met 5 graden Celsius dalen tot u weer op het beginpunt uitkomt.

Meer vragen over het opstookprotocol van uw vloerverwarming? Laat het ons dan gerust even weten. We voorzien u graag van passend advies op maat!

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten