Gietvloeren in 2024: innovatieve en duurzame keuzes
Het klimaat is aan het veranderen, de zorgen over het milieu nemen toe en bij een belangrijke aankoop speelt duurzaamheid daar een rol in. De ontwikkelingen gaan door in 2024 net als stimulerende maatregelen. Bijvoorbeeld om mensen aan te zetten tot energiebesparing en tot het nemen van duurzame maatregelen. Het is ook niet verwonderlijk dat deze trend zich doorzet. Ook dit jaar staat u bij iedere aanschaf voor een keuze. Bijvoorbeeld bij de aanschaf van een gietvloer die voor een innovatieve en duurzame keuze staat.
Minimale hoeveelheid restafval
Een gietvloer verhoudt zich tot vele andere vloeren als een milieuvriendelijk vloersysteem met een groot effect ten aanzien van het restafval. Bij het aanbrengen van een houten vloer of tegelvloer is er sprake van restafval. Houten planken worden verzaagd en tegels gesneden of geknipt om tot een perfecte puzzel te komen.
Bij een gietvloer is er geen sprake van verzagen of snijden van tegels en is er in dat opzicht ook geen restafval. Bij het aanbrengen van een gietvloer is de hoeveelheid materiaal perfect op het aantal m2 af te stemmen. Het is voor bedrijven om een bijdrage aan duurzaamheid te leveren, steeds belangrijker om rekening te houden met het restafval. De aandacht ligt nog al te vaak op de voorkant van het proces, zoals bij de productie. Overigens zijn onze gietvloeren ook wat dat betreft duurzaam te noemen.
Lange levensduur: 10, 15, 20, 25 jaar of zelfs levenslang
Welke vloer heeft het in zich om levenslang mee te gaan? Dat zijn er maar heel weinig en een gietvloer is daar in principe een van. In ieder geval een complete gietvloer die uit meerdere lagen bestaat en een extreem lange levensduur heeft. Overigens betekent het niet dat er nooit wat hoeft te gebeuren.
Na een jaar of acht of tien, afhankelijk van de intensiviteit van de belasting, is er mogelijk een nieuwe toplaag nodig. Het is ook maar de vraag of u natuurlijk levenslang tegen dezelfde vloer aan wilt kijken. Dit is ook geen probleem, want het is altijd mogelijk om de gietvloer van een nieuwe kleur te voorzien.
Innovatieve energiebesparende maatregelen
Het is de overheid er alles aan gelegen om mensen de woningen zo energiezuinig en milieuvriendelijk als mogelijk te maken. Daarom zijn er allerlei subsidies beschikbaar, zoals de Investeringssubsidie duurzame energie. Een dergelijke subsidie is onder meer van toepassing op het installeren van een warmtepomp. Deze dient dan wel gebruikt te worden om het eigen huis te verwarmen.
Een warmtepomp is een innovatieve manier om het huis energiezuinig te maken. Daarbij is het mogelijk om vloerverwarming toe te passen en daar past een gietvloer als duurzame keuze weer perfect bij. De geleidelijke warmteverdeling bij een gietvloer met vloerverwarming maakt deze vloer tot meer dan alleen een innovatieve en duurzame keuze. U ervaart ook dat het comfort in huis toeneemt en dat de energierekening lager uitkomt. Allemaal dubbele voordelen die het gemakkelijk maken om in 2024 tot de juiste keuze te komen. Wilt u meer weten over onze gietvloeren, neem dan gerust contact op met G-vloeren.