Navigeer via bovenstaande buttons eenvoudig naar de informatie die u zoekt.
Wat is een troffelvloer?
Een andere naam voor een troffelvloer is een mortelvloer. Deze vloer bestaat uit fijngemalen kwarts- of grindkorrels die we samenbinden met behulp van epoxy kunsthars. Dit zorgt ervoor dat de vloer zeer sterk is en door het toevoegen van coatinglagen ontstaat het vloeistofdichte karakter van de troffelvloer.
Troffelvloer kosten
De prijs van een troffelvloer gaat per vierkante meter. Gemiddeld betaalt u voor een troffelvloer ongeveer € 45,- tot € 120,- per vierkante meter. De precieze troffelvloer kosten zijn afhankelijk van diverse factoren:
De oppervlakte van de troffelvloer
Over het algemeen geldt de regel: hoe groter de aan te leggen troffelvloer, hoe lager de prijs per vierkante meter is. Dit komt omdat de kosten voor het materiaal en het personeel verspreid worden over een groter aantal vierkante meters. De vorm en de bereikbaarheid van de ruimte waarin we de vloer aanleggen, spelen ook mee bij de prijsbepaling. U betaalt in verhouding meer voor een ruimte die lastig te bereiken is en voor een ruimte die een afwijkende vorm heeft.
Aanvullende opties voor een troffelvloer
Eventuele aanvullende wensen van uw kant zijn vrijwel altijd uit te voeren, maar deze hebben wel invloed op de prijs. Een troffelvloer is aan te leggen in vrijwel elke kleur en met verschillende kleurencombinaties. Voor afwijkende kleuren betaalt u een hogere prijs dan voor de standaardkleuren omdat we deze speciaal voor u mengen. Verder is het tegen een meerprijs mogelijk om een extra kraswerende laag toe te voegen aan de vloer of om een bedrijfslogo in de troffelvloer te verwerken.
Troffelvloer voordelen
- Sterk en slijtvast
- Bestand tegen vloeistoffen, chemicaliën en zuren
- Mechanisch belastbaar
- Naadloos: eenvoudig te onderhouden
- Uitstekend te combineren met vloerverwarming
- Op maat afgewerkt
- Stijlvolle looks
Inspiratie opdoen? Bekijk enkele van de mogelijke troffelvloer kleuren:
Hoe lang moet een troffelvloer drogen?
Bij een troffelvloer komt er, gedurende het aanlegproces, meerdere keren droogtijd voor. Het aanbrengen van een troffelvloer bestaat namelijk uit vijf stappen, en tussen elke stap zit er een droogtijd. Zo is er een droogtijd van +- 24 uur na het aanbrengen van de primer, en na het aanbrengen van de coatinglagen is er een droogtijd van nog eens +- 24 uur.
Bent u benieuwd naar de troffelvloer kosten in uw bedrijfsruimte of woning? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan bij G-vloeren.
Creëer de ideale troffelvloer voor uw interieur of bedrijfsruimte
Een troffelvloer is leverbaar in verschillende kleuren en korrelgroottes. Daarnaast heeft u bij de aanleg keuze uit een matte of een glanzende afwerking. Door de vele opties is deze vloer toe te passen in zowel een strak en minimalistisch wooninterieur als in een bedrijfsruimte. Het toevoegen van vloerverwarming behoort eveneens tot de mogelijkheden. U bepaalt zelf hoe uw troffelvloer eruit komt te zien en welke opties eraan toegevoegd worden. Voor bedrijven bestaat de mogelijkheid om een logo of een tekening in de vloer te verwerken.
Eenvoudig en snel te onderhouden
Het onderhoud van een troffelvloer is zeer eenvoudig. De vloer bevat geen naden of kieren waardoor stof en vloeistoffen niet in de vloer kunnen trekken. Dankzij de speciale topcoating is de troffelvloer bestand tegen chemicaliën waardoor het gebruik van een boenmachine geen probleem is.
“Ik heb een troffelvloer aan laten leggen in mijn garage. Via een kennis kwam ik bij G-vloeren uit en zij hebben de vloer deskundig voor mij aangelegd.”
– Remko, 28 jaar
“Ik was in eerste instantie op zoek naar steentapijt, maar toen ik via G-vloeren kennis maakte met het alternatief troffelvloer was mijn keuze snel gemaakt. Mijn garage ligt er nu beter bij dan ooit.”
– Jeroen uit Den Helder
De aanleg van een troffelvloer
De specialisten van G-vloeren leggen een troffelvloer aan in een aantal stappen:
- Ze starten met het reinigen en het schuren van de ondervloer.
- Nadat de ondervloer gereed is, wordt een hechtprimer aangebracht. De droogtijd van deze primer is ongeveer 24 uur.
- Onze medewerkers brengen met de hand een vloermortel aan en zorgen ervoor dat zij deze netjes en vlak afwerken.
- De vierde stap bestaat uit het aanbrengen van twee coatinglagen. Deze beschermen de troffelvloer tegen invloeden van buitenaf.
- Tot slot krijgt de vloer de gelegenheid om te drogen. Na 24 uur is de troffelvloer beloopbaar.
In totaal neemt de aanleg van een troffelvloer ongeveer vijf dagen in beslag. Dit komt onder andere door de droogtijd tussen de verschillende stappen in.
Een troffelvloer vloer in uw ruimte?
Een troffelvloer is een ijzersterke vloer met een vloeistofdicht karakter. Ideaal voor industriële ruimtes, maar ook steeds vaker terug te zien in woningen.
Op zoek naar een kwalitatieve troffelvloer?
Ruim 17 jaar ervaring met vloeren als gietvloeren en troffelvloeren.
Al meer dan 7000 vloeren opgeleverd in Nederland en België.
Prachtige showroom met kundig advies van onze specialisten.
Tientallen kleursamples in de showroom of online, elke RAL kleur mogelijk.
Uw nieuwe vloer binnen een aantal weken gelegd.
Enkele van onze tevreden opdrachtgevers:
Toepassingen
Troffelvloeren worden door G-vloeren veelvuldig aangelegd in de industriële sector. Deze vloersoort beschikt namelijk over een enorm duurzaam vermogen. We leveren troffelvloeren in heel Nederland. Troffelvloeren zijn zwaar te belasten, naadloos, waterdicht, onderhoudsvriendelijk en duurzaam. Een troffelvloer leent zich hierom perfect als:
Is een troffelvloer hetzelfde als steentapijt?
Ondanks dat de opbouw van een troffelvloer nagenoeg hetzelfde is als de opbouw van steentapijt, zijn er toch enkele verschillen tussen beide vloersoorten aanwezig. Steentapijt is een stuk opener en grover van structuur. De korrelgrootte bij steentapijt begint ongeveer vanaf 2 mm, bij een troffelvloer bedraagt dit juist ongeveer de maximale korrelgrootte. Om deze reden heeft steentapijt een look die iets steenachtiger is.
Het verschil tussen een troffelvloer en een gietvloer
Het grootste verschil tussen een troffelvloer en een gietvloer is het type materiaal. Een troffelvloer is op basis van acrylaat en een gietvloer op basis van polyurethaan of epoxy.
Verschil 1: uithardingstijd
Het type materiaal zorgt voor een groot verschil in uithardingstijd. Acrylaat heeft een snelle uithardingstijd waardoor een troffelvloer vloer in één dag aangebracht kan worden en na 24 uur volledig mechanisch en chemisch uitgehard is (en dus beloopbaar wordt).
Epoxy en polyurethaan heeft per laag een uithardingstijd. Een gietvloer wordt daarom ook in een periode van meerdere dagen aangebracht, waardoor het langer duurt voordat deze vloer beloopbaar is dan een troffelvloer.
Verschil 2: samenstelling
De samenstelling van de lagen is ook verschillend. De troffelvloer heeft namelijk een flexibele tussenlaag die ervoor zorgt dat spanningen kunnen worden opgevangen waardoor de troffelvloer ook mechanisch belastbaar is. Deze tussenlaag heeft de gietvloer niet. De samenstelling van de materialen en de dikte van het systeem zorgen voor de belastbaarheid van de vloer, hoe dikker het systeem, hoe zwaarder belastbaar deze is en hoe meer spanningen het op kan vangen.
Verschil 3: voordelen
Daarnaast zijn er ook nog een aantal verschillen in de voordelen van de systemen. Een troffelvloer is, zoals eerder benoemd, krasbestendig en UV-bestendig. Een gietvloer heeft deze eigenschappen niet. Hieronder vindt u de belangrijkste voordelen van beide vloersoorten:
Voordelen troffelvloer
- Sterk en slijtvast
- Bestand tegen vloeistoffen en chemicaliën
- Mechanisch belastbaar
- Naadloos: eenvoudig te onderhouden
- Uitstekend te combineren met vloerverwarming
Voordelen gietvloer
- Kleurvast
- Brandwerend
- Geluiddempend
- Onderhoudsvriendelijk
- Volledig naadloos
Alternatieven voor troffelvloer
Naast een troffelvloer kunt u ook kiezen voor een ander soort gietvloer op basis van steentjes. G-vloeren heeft hier veel ervaring mee, en zet daarom twee alternatieven op een rij:
Steentapijt
Steentapijt is een mengsel van kleine steenkorrels en kunsthars, net als een troffelvloer. De steentjes zijn wel iets groter dan bij een troffelvloer. Daardoor is de structuur een beetje grover en minder homogeen. U kunt kiezen voor een open structuur (voor droge ruimtes) of een gesloten, gladdere structuur (voor vochtige ruimtes als de keuken, badkamer of het toilet). Ook steentapijt kunt u aanbrengen op zo goed als elke ondergrond en deze naadloze vloerafwerking valt prima te combineren met vloerverwarming.
Marmertapijt
Marmertapijt is een naadloze gietvloer die bestaat uit marmerdeeltjes, samengebonden door een vloeibare kunsthars. Net als een troffelvloer is marmertapijt sterk en slijt- en slipvast. Daardoor komt deze vloerafwerking goed tot zijn recht in woningen, maar ook in kantoren, winkels en horecazaken. De marmerkorrels zijn doorgaans iets groter dan de steenkorrels bij een troffelvloer, waardoor marmertapijt iets minder vlot te reinigen valt.
Overige vloeren
Bij G-vloeren zijn we niet alleen specialist op het gebied van troffelvloeren, ook voor de onderstaande vloersoorten zijn we de aangewezen expert:
Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact op met onze specialisten door te bellen naar 020 – 846 36 94.
Lees hier het laatste nieuws:
Meer informatie over troffelvloeren en G-vloeren:
Kleursamples
Vloeren in 1000+ kleuren.
Foto’s
Om nóg meer inspiratie op te doen.
Vloerverwarming
Vloeren i.c.m. vloerverwarming
Vloer creëren
Met onze handige, gratis tool!
Tips
Handige tips van een specialist.
Video’s
Ideeën opdoen op een visuele manier.
Brochure
Voor handige troffelvloer informatie.
Onderhoud
Informatie over onderhoud.
Veelgestelde vragen over troffelvloeren
Onze experts krijgen regelmatig dezelfde vragen als het aankomt op troffelvloeren. We hebben daarom enkele veelgestelde vragen en bijbehorende antwoorden voor u op een rijtje gezet. U vindt ze hieronder.
Wat is het verschil tussen een troffelvloer en een gietvloer?
Het verschil tussen een troffelvloer en een gietvloer zit hem in het gebruikte materiaal. Daar waar een gietvloer meestal van polyurethaan gemaakt wordt, is een troffelvloer een mix van fijngemalen grindkorrels die vermengd zijn met epoxyhars. Dit maakt de troffelvloer extreem hard en slijtvast, in tegenstelling tot een PU gietvloer, die iets zachter en flexibeler is.
Wat is de dikte van een troffelvloer?
Gemiddeld genomen heeft een troffelvloer een dikte van 4 tot 6 mm. Er zit dus wel wat verschil in, wat met name te maken heeft met de beoogde belasting van de vloer. Hoe zwaarder de belasting, hoe dikker de troffelvloer wordt. Ook het formaat van de gebruikte grindkorrels is nog van invloed op de dikte van de vloer. Zijn de korrels fijn van structuur, dan kan ook de laag kunsthars dunner aangebracht worden, met als gevolg een iets minder dikke vloer.
Wat is de prijs van een troffelvloer?
De prijs die u betaalt voor een troffelvloer hangt nauw samen met het aantal vierkante meters. Ook eventuele aanvullende opties en wensen hebben invloed op de prijs. Bij G-vloeren kost een troffelvloer tussen de € 45,- en € 120,- per vierkante meter.
Kan een troffelvloer in iedere kleur worden gelegd?
Troffelvloeren zijn in zo goed als iedere kleur aan te leggen door G-vloeren. Zelfs kleurencombinaties of een bedrijfslogo is mogelijk. Voor afwijkende kleuren brengen we een meerprijs in rekening, aangezien we deze speciaal voor u mengen.
Kan ik een troffelvloer zelf leggen?
Het leggen van een troffelvloer is vakwerk bij uitstek, vandaar dat we niet aanraden om deze klus zelf uit te voeren. Een troffelvloer wordt in verschillende lagen aangebracht. Als dit niet adequaat gedaan wordt, ontstaat er een instabiele vloer die sneller aan vervanging toe is.
Bekijk de mogelijkheden in onze showroom
In onze showroom bekijkt u de mogelijkheden voor een troffelvloer voor zowel woonruimtes als bedrijfsruimtes. Onze medewerkers hebben veel ervaring met de aanleg van troffelvloeren en beantwoorden graag uw vragen. Ook kunt u hier inspiratie opdoen voor een gietvloer of een betonlook vloer. Neem voor vragen contact op via het onderstaande telefoonnummer of vraag direct een vrijblijvende offerte aan voor een troffelvloer.
Een keuze maken: advies van experts
De beste manier om de kosten van een troffelvloer laag te houden is door precies te weten wat uw opties zijn. Dit doet u door een offerte aan te vragen. Bij G-vloeren heeft u direct een offerte op maat in uw mailbox en staat er een ervaren adviseur klaar om u te woord te staan.
Contactgegevens
T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl
De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.
Onze openingstijden
Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten