Epoxy giethars is een product dat uit twee componenten bestaat en geschikt is voor creatieve en decoratieve doeleinden. Het is een polymeer op basis van epoxy dat is samengesteld uit hars en een harder. Epoxy giethars is voor kleine en grotere gietingen geschikt om te gebruiken. Epoxy zelf is een middel dat voor allerlei toepassingen geschikt is, waarbij het product epoxy giethars onder meer te gebruiken is voor het ingieten van tafelbladen. G-vloeren maakt zelf gebruik van epoxy als basis om epoxyvloeren, epoxy gietvloeren en epoxy coatings aan te brengen. Omdat epoxy een veelzijdig middel is en er eindeloos veel toepassingen zijn, informeren wij u hier graag uitgebreid over epoxy giethars.
Wat is epoxyhars?
Epoxy behoort tot de groep polymeren en vormt een epoxide-polymeer. Een andere benaming voor epoxy is polyepoxide en betreft een thermo hardende kunststof. De substantie bestaat uit vloeibaar materiaal dat door een chemische reactie een harde en vaste vorm krijgt. Bij epoxyhars is er sprake van de combinatie van hars en een harder als twee belangrijke componenten. Het harsdeel bestaat uit epoxy en met de toevoeging van een harder ontstaat er een chemische reactie. Na het mixen van de twee componenten in de juiste verhouding komen de moleculen met elkaar in contact. Hierdoor ontstaat er een polymeer met een onomkeerbare verbinding. Epoxy kent allerlei toepassingen, maar de belangrijkste toepassing van epoxyhars is het realiseren van coatings. Het is krachtig materiaal dat een enorme druk- en treksterkte kent, vloeistofdicht is en bestand is tegen chemicaliën.
Eigenschappen epoxy giethars
De eigenschappen van epoxy giethars en veelzijdige toepassingen maken het tot een populair product. De hoge krasvastheid is een van de vele eigenschappen die erop van toepassing zijn. Het is daarom een product dat perfect is om een beschermende laag op een oppervlak aan te brengen. Dat is overigens vergelijkbaar met het aanbrengen van onze industriële vloeren op basis van epoxy. Ook deze vloeren beschikken over een hoge krasvastheid en bieden bescherming tegen verschillende invloeden, zoals chemicaliën, oliën en zuren. Bovendien zijn onze epoxyvloeren vloeistofdicht net als dat het geval is bij epoxy giethars. Voor wat betreft de kleur is epoxy giethars net als onze epoxyvloeren in elke RAL kleur te realiseren.
Toepassingen epoxy giethars
De toepassingen van epoxy giethars zijn haast eindeloos te noemen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om met epoxy giethars een houten tafel tegen vlekken en krassen te beschermen. Voor functioneel en praktisch gebruik, is het eveneens een optie om een keukenblad van een beschermende laag te voorzien. Bij het gieten op een tafelblad of keukenblad ontstaat er een haast glasachtige, dikke laag. Zo is het eveneens mogelijk om het product op een creatieve wijze te gebruiken. Bijvoorbeeld om kunst of munten in te gieten. Naast dat een transparante uitvoering te realiseren is, geldt dat er fraaie effecten mee zijn te bereiken. Dat is onder meer mogelijk door epoxypigment of poederpigment te gebruiken om epoxy giethars in te kleuren.
Tweecomponenten: hars en harder
Hars en harder vormen de bestanddelen van epoxy giethars. Het is belangrijk om voor gebruik beide componenten zorgvuldig te mengen. Dat dient bovendien in de juiste verhouding te gebeuren. Voor creatief gebruik is het onder meer mogelijk om een weegschaaltje, mengbeker en mengspatel te gebruiken. Epoxy giethars is overigens oplosmiddelvrij en geeft haast geen geur af. De vloeibare massa is na het mengen klaar voor gebruik en direct aan te brengen. De substantie vloeit gelijkmatig en waterpas uit in een dikte naar wens. Doorgaans betreft de dikte maximaal drie centimeter, maar dat is afhankelijk van het te gebruiken product. Overigens kan epoxy giethars in meerdere lagen over elkaar worden aangebracht en is het een middel dat op allerlei ondergronden hecht. Bijvoorbeeld op beton, maar ook op hout net als op kunststof. Epoxy giethars biedt wat dat betreft allerlei overeenkomsten in gebruik en toepassing in vergelijking met onze epoxyvloeren.
FAQ
Voor welke gietvloeren wordt epoxy giethars gebruikt?
Wij gebruiken epoxy giethars als bestanddeel voor allerlei soorten gietvloeren. Bijvoorbeeld voor een epoxygietvloer net als voor een epoxy vloercoating, maar ook voor onze oersterke troffelvloeren. De toepassingen en uitvoeringen van gietvloeren met epoxy zijn dan ook volledig af te stemmen op het gebruik en omstandigheden.
Is epoxy giethars ook geschikt voor een gietvloer in mijn woning?
Epoxy giethars is doorgaans niet geschikt om gietvloeren in woningen te realiseren. Dit heeft onder meer met de hardheid te maken. In een woning is het belangrijk dat de vloer fijn aanvoelt en daarom hebben wij hiervoor een ander soort giethars beschikbaar, namelijk polyurethaan dat comfortabele eigenschappen heeft.
Waar is epoxy giethars nog meer geschikt voor?
Epoxy giethars is een product dat voor allerlei hobby’s te gebruiken is, zoals voor het gieten van tafelbladen. Ook is epoxy resin te gebruiken om een keukenblad van een mooi design te voorzien dat ook nog een beschermende werking heeft. Het is zelfs mogelijk om epoxy giethars te gebruiken voor het maken van sieraden of om kunstvormen mee in te gieten. Het is dan ook veelzijdig materiaal, waarbij wij de focus leggen op het creëren van epoxy giethars vloeren.
Kan ik zelf een epoxy giethars vloer leggen?
Wij raden aan om een specialist als ons in te schakelen voor het aanbrengen van een epoxy giethars vloer. Er is vakkennis en ervaring vereist om een goed resultaat te garanderen. Bijvoorbeeld als het gaat om kennis van de ondergrond en uitwerking daarop. Een epoxy giethars vloer op een ondergrond met scheuren, gaten of oneffenheden aanbrengen, is vragen om problemen.
Hoe onderhoud ik een vloer van epoxy giethars?
Het onderhoud bestaat uit het stofzuigen, stofwissen en dweilen van de vloer. U heeft er verder geen omkijken naar. Zo is groot onderhoud niet nodig.
Contactgegevens
T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl
De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.
Onze openingstijden
Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten