Verschil gietvloer en woonbeton: ontdek het hier
Staat u voor de keuze om een gietvloer of woonbeton als vloer te nemen? Het is dan belangrijk om de verschillen te weten. Dat is namelijk de ideale manier om tot de beste keuze te komen. G-vloeren legt daarom graag uitgebreid uit wat het verschil tussen een gietvloer en woonbeton is. Mocht u daarna nog vragen hebben, neemt u dan vooral contact op.
Gietvloer is elastisch en woonbeton is hard
Een verschil tussen een gietvloer en woonbeton is de flexibiliteit. Een PU gietvloer is gemaakt van flexibel kunsthars en daardoor meer elastisch. Woonbeton bestaat voor het grootste deel uit cementgebonden materiaal en is daardoor minder elastisch. Het is natuurlijk materiaal dat hard is te noemen. Beide vloeren zijn echter sterk en slijtvast te noemen. Er zijn dus niet alleen maar verschillen, maar zeker ook een aantal overeenkomsten te benoemen.
Verschil in uitstraling
Er is een verschil in uitstraling op te merken tussen een gietvloer en woonbeton. Beide vloeren zijn weliswaar naadloos, maar bij het kijken naar beide vloeren is er wel een verschil. Woonbeton heeft wat dat betreft een meer natuurlijk en authentiek karakter dan een gietvloer van kunsthars. Het is echter een persoonlijke keuze naar welke uitstraling de voorkeur uitgaat. Een gietvloer oogt wat dat betreft net even wat moderner en woonbeton is extra stijlvol te noemen.
Gietvloer is dunner dan woonbeton
Een verschil tussen is de dikte van het materiaal. Het verschil is niet extreem te noemen, maar een gietvloer is doorgaans net wat even dunner dan woonbeton. Overigens geldt voor beide vloeren dat deze over diverse soorten ondergronden aan te brengen zijn. Bovendien hangt het er ook vanaf of er sprake is van vloerverwarming onder de gietvloer of onder woonbeton. Vloerverwarming is voor beide soorten vloeren geschikt.
Verschil in aanbrengen
Het aanbrengproces van een gietvloer is anders dan van woonbeton. Een gietvloer is een gegoten vloer, waarbij het vloeibare materiaal zichzelf nivelleert. Woonbeton is een gestorte vloer. Het cementgebonden materiaal storten wij uit over de vloer om dit daarna op ambachtelijke wijze vlak te trekken.
Miniem verschil in prijs
Er zijn ook verschillen te ontdekken in de prijs, maar dat prijsverschil is echt wel heel miniem bij G-vloeren. Voor wat betreft de prijs hoeft u dan ook geen rekening te houden met een bepaalde voorkeur voor een prijsklasse. Beide soorten vloeren bevinden zich per m2 in ongeveer dezelfde prijsklasse. De exacte prijs is altijd afhankelijk van een diversiteit aan factoren. Denk daarbij aan de ondergrond net als aan het aantal toplagen voor een gietvloer of aantal seallagen voor woonbeton. De laagdikte speelt bij woonbeton eveneens nog een rol, want daarin zijn meerdere variaties mogelijk.
Geen verschil in kleuren
Het is leuk om de verschillen te weten, maar ook wat de overeenkomsten zijn tussen een gietvloer en woonbeton. Een overeenkomst is bijvoorbeeld dat zowel gietvloeren als woonbeton in alle RAL-kleuren, NCS-kleuren en Sikkens-kleuren beschikbaar zijn. Overigens is grijs veruit het populairst om woonbeton in uit te voeren. Wilt u graag advies over de keuze tussen woonbeton en een gietvloer? Maak dan een afspraak met onze adviseur.
Verschil comfort en warmtegeleiding
Gietvloeren en woonbeton zijn beiden vloeren die geschikt zijn voor vloerverwarming, maar kennen een klein verschil in warmtegeleiding. Dit heeft te maken met de samenstelling van het materiaal, waarbij de massieve structuur van woonbeton net even efficiëntere is in de warmtegeleiding. Woonbeton houdt de warmte langer vast dan een gietvloer, maar een gietvloer warmt weer sneller op dan woonbeton. Verder ervaart u mogelijk een klein verschil in comfort, wat overigens eveneens met de materiaalsamenstelling te maken heeft. Een gietvloer van polyurethaan staat bekend om de elastische eigenschappen. Het comfort is daardoor optimaal te noemen, maar wij werken woonbeton ook zo af dat het u niet aan comfort ontbreekt.
Verschil toepassing in interieur
Er is een verschil in de persoonlijke voorkeuren voor gietvloeren en woonbeton. Een gietvloer is supermodern en strak en woonbeton staat voor exclusiviteit en voorziet in een luxe uitstraling. De look en feel is gewoon anders en mocht u twijfelen tussen beide vloeren, dan inspireren wij u graag met voorbeelden uit de praktijk. Een ander verschil voor de toepassing in het interieur is, dat PU gietvloeren vaak in de hele woning of het appartement worden toegepast. Bij woonbeton kiest men minder vaak voor toepassing in alle ruimtes van het huis.
Verschil in vlekgevoeligheid
Er is geen verschil in onderhoud tussen gietvloeren en woonbeton, want beide vloeren hebben alleen de normale schoonmaakbeurten nodig. Er is wel een verschil in vlekgevoeligheid, waarbij een gietvloer minder gevoelig is dan woonbeton. Dit probleem is echter op te lossen door een toplaag aan te brengen op woonbeton. Hierdoor vermindert de vlekgevoeligheid. Het blijft altijd aan te raden om vochtvlekken, zoals wanneer iemand met drinken knoeit, wel direct schoon te maken. Dit kan gewoon door een droge doek te pakken en daarmee het vocht op te nemen. Vervolgens is het mogelijk om met een speciale reiniger de betreffende plek even schoon te maken.
Contactgegevens
T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl
De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.
Onze openingstijden
Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten