Epoxyvloer

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Een epoxyvloer wordt vooral gebruikt in een industriële setting en staat bekend om de volgende voordelen:

  • Volledig naadloze vloer
  • Vloeistofdicht
  • Slijtvast
  • Bevordert de hygiëne
  • Hoge industriële belasting
  • In elke gewenste kleur
  • Onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk te reinigen

Wat is een epoxyvloer?

Een epoxyvloer is een stevige gietvloer die vaak wordt aangebracht op een bestaande vloer. Het is een populaire vloersoort voor ruimtes die zwaar worden belast, zoals industriële omgevingen en parkeergarages. De vloer bestaat uit verschillende lagen, waarbij het bovenste deel een laag is die als bescherming dient tegen oliën en zuren. Ook biedt deze laag bescherming tegen slippen en slijtage van de vloer. Deze eigenschappen maken deze vloer ideaal voor ruimtes waar een ijzersterke vloer vereist is.

In tijden waarin hygiëne steeds belangrijker wordt om de veiligheid van uw werknemers of klanten te kunnen waarborgen, is een epoxyvloer dus zeker een geschikte vloer.

Epoxyvloer toepassingen

Een epoxyvloer is geschikt voor industriële ruimtes, zoals:

En in woningen dan?

We zien steeds vaker de wens om een epoxyvloer in een woning te laten leggen, maar dat is helaas niet mogelijk. Een PU gietvloer is daarentegen een uitermate geschikt vloersysteem voor woningen.

Voor appartementen raden we een epoxyvloer daarom ook af. Dit om de eenvoudige reden dat een epoxyvloer door het harde karakter minder geluidsisolerend is dan bijvoorbeeld een PU gietvloer.

Voordelen en nadelen

Om uw keuze voor een vloertype gemakkelijker te maken, zetten we hier de voor- en nadelen van een epoxyvloer op een rij. Zo kunt u zelf een afweging maken.

Voordelen epoxyvloer

  • Een epoxyvloer kan in zeer veel kleuren en uitwerkingen geleverd worden: denk aan een antislip epoxyvloer, ESD-vloer of industriële epoxyvloer.
  • Dit vloertype is uitermate geschikt voor industriële ruimtes dankzij de vloeistofdichtheid, bestandheid tegen zuren en chemicaliën, slagvastheid en stootvastheid.
  • Epoxyvloeren zijn makkelijk te reinigen, wat ze zeer hygiënisch maken.
  • Geschikt voor hoge, industriële belastingen.
  • Volledig naadloos.

Nadelen epoxyvloer

  • Is de ondervloer niet volledig stabiel en vlak? Dan kunnen er scheuren ontstaan in de epoxyvloer.
  • Een epoxyvloer is iets krasgevoeliger dan vloeren op basis van polyurethaan.
  • Minder goed in combinatie met vloerverwarming: dit kan leiden tot scheuren in de vloer.
  • Kan koud aanvoelen, net als een tegelvloer.
  • Lopen op deze vloer levert iets meer geluid op dan lopen op een ‘zachtere’ vloer.

Een epoxyvloer als bedrijfsvloer

Als gietvloerexpert adviseren we u graag over de mogelijkheden voor uw bedrijfsvloer om tot de best mogelijke oplossing te komen voor uw fabriekshal, productievloer of andere industriële ruimte.

Als gietvloerexpert begrijpen we dat de keuze voor een bedrijfsvloer een cruciale beslissing is die de functionaliteit en veiligheid van uw werkruimte aanzienlijk kan beïnvloeden. Daarom staan we klaar om u uitgebreid te adviseren over de mogelijkheden die het beste aansluiten bij de specifieke behoeften van uw fabriekshal, productievloer, of andere industriële ruimte.

We beginnen met een grondige analyse van uw huidige werkomstandigheden, waarbij we rekening houden met factoren zoals de intensiteit van het voet- en machineverkeer, blootstelling aan chemicaliën, en de noodzaak voor hygiëne en onderhoudsgemak. Dit stelt ons in staat om een op maat gemaakte oplossing te bieden die niet alleen duurzaam en slijtvast is, maar ook voldoet aan de veiligheids- en gezondheidsnormen.

Ons assortiment omvat verschillende soorten gietvloeren, waaronder epoxyvloeren, polyurethaanvloeren en acrylaatvloeren, elk met hun eigen unieke eigenschappen en voordelen. Of u nu op zoek bent naar een vloer die bestand is tegen zware belasting, chemische resistentie biedt, of antistatische eigenschappen heeft, wij kunnen u een oplossing bieden die aan al deze eisen voldoet.

Daarnaast bieden we ook esthetische opties. We begrijpen dat het uiterlijk van uw bedrijfsvloer bijdraagt aan de algehele uitstraling van uw industriële ruimte. Daarom bieden we een scala aan kleuren en afwerkingen aan die kunnen worden aangepast om aan uw visuele wensen te voldoen.

Ons team van deskundige installateurs zorgt ervoor dat uw nieuwe vloer met de grootste zorg en precisie wordt aangebracht, waarbij we streven naar minimale verstoring van uw dagelijkse bedrijfsvoering.

Kortom, als gietvloerexpert zijn we toegewijd aan het leveren van een hoogwaardige, duurzame en veilige vloeroplossing die perfect is afgestemd op de unieke eisen van uw industriële ruimte. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek en ontdek hoe we uw bedrijfsomgeving kunnen transformeren.

Epoxy garagevloer

Waarom zou ik een epoxy garagevloer nemen, vraagt u zich misschien af. Maar het antwoord is simpel. Een garage is vaak een ruimte met een saaie, grijze beton- of cementvloer. Naast dat dit type vloer er niet spannend uitziet, biedt het ook nog eens onvoldoende bescherming. Of het nou een garage naast uw woning is of een garage van een autobedrijf: in een garage staat vaak een zware belasting. Denk hierbij aan auto’s, motoren, bruggen en machines of gereedschap. Dit zijn dingen die voor een zware belasting zorgen.

Een epoxyvloer is, in tegenstelling tot een betonnen- of cementvloer, kan deze hoge druk wél aan. Hierdoor is de kans op scheuren en beschadigingen vele malen kleiner. Ook kunnen vloeistoffen en oliën of zuren niet doordringen tot de vloer, want een epoxyvloer is hiertegen bestand. Voor meer advies over een epoxy garagevloer kunt u gerust en vrijblijvend contact opnemen met G-vloeren.

Drie verschillende uitvoeringen

Een epoxyvloer is verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen: de antislip epoxyvloer, de ESD-vloer en de industriële epoxyvloer. Hieronder leest u meer over de verschillende uitvoeringen.

Antislip epoxyvloer

Een antislip epoxyvloer is voorzien van een extra coating om slippen tegen te gaan. Zo voorkomt u dat een natte vloer een gevaarlijke situatie oplevert.

Elektrisch geleidende epoxyvloer (ESD-vloer)

Een ESD-vloer is uitermate geschikt voor bedrijven waar elektrische ontlading kan voor komen. De elektrisch geleidende epoxyvloer zorgt voor een veilige afvoer van deze elektrische lading. Zo zorgt u ervoor dat de apparatuur, de producten en de medewerkers geen last ondervinden van deze elektriciteit.

Industriële epoxyvloer

Een industriële epoxyvloer is geschikt voor een puur industriële setting, waar de hoogst mogelijke mechanische belastbaarheid, slijtvastheid, hygiëne en vloeistofdichtheid van belang zijn. Met een industriële epoxyvloer geniet u van het hoogst haalbare op het gebied van epoxyvloeren.

Epoxyvloer prijs

De prijs van een epoxyvloer is op voorhand lastig te bepalen. Er zijn vele factoren die de uiteindelijke epoxyvloer prijs zullen beïnvloeden

Factor 1: De uitvoering van de epoxyvloer

Een epoxyvloer is verkrijgbaar is verschillende uitvoeringen. De epoxyvloeren van G-vloeren zijn leverbaar in elke RAL en Sikkens kleur. Ook is een epoxyvloer leverbaar in elk denkbaar ontwerp. U kunt bijvoorbeeld het bedrijfslogo terug laten komen in de vloer. Deze keuzes en het meerwerk dat hieruit komt heeft echter wel effect op de prijs.

Factor 2: De staat van de ondergrond

Om een epoxyvloer te gieten moet de ondergrond volledig egaal zijn. Als dit niet het geval is, zal de vloer eerst geëgaliseerd moeten worden. Deze werkzaamheden zorgen voor een meerprijs.

Factor 3: De grootte van het project

Bij het laten aanleggen van een Epoxyvloer kunt u profiteren van korting wanneer u een groter oppervlak laat leggen. De prijs per vierkante meter wordt namelijk lager naarmate het project groter wordt. Dit is omdat wij de vaste kosten dan kunnen verdelen over meer vierkante meter.

Vrijblijvende offerte voor uw epoxyvloer

Om u een inzicht te geven in de prijs van een epoxyvloer kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Onze deskundige medewerkers zorgen voor een prijsopgave die volledig op maat is voor uw project. Neem contact met ons op via 020 – 846 36 94 of vul het online offerteformulier in.

Waarom zijn er online weinig exacte epoxyvloer prijzen te vinden?

De prijs van een epoxyvloer is afhankelijk van een groot aantal facetten en is niet iets wat u zomaar via het internet inkoopt. Voor het bepalen van exacte epoxyvloer prijzen zullen wij altijd de bestaande ondergrond in kaart moeten brengen.

Wij bepalen daarbij welke voorbereiding noodzakelijk is, denk aan:

  • schuren van de ondergrond;
  • vlamstralen van verontreinigde delen;
  • het dichtzetten van scheuren;
  • het afkitten van bestaande randen;
  • het inventariseren van goten en afvoeren.

Voor het vakkundig aanleggen van epoxygietvloeren en epoxycoatings gaan de noodzakelijke voorbereidingen vooraf. Dit zijn werkzaamheden die voornamelijk de hoogte van epoxyvloer prijzen per m2 bepalen.

Groter aantal m2 = lagere epoxyvloer prijzen

De meeste epoxyvloer prijzen liggen tussen de 60 en 150 euro per m2, maar dat is niet altijd het geval. U kunt lagere epoxyvloer prijzen bedingen als uw gietvloerspecialist groter bij zijn eigen grondstoffenleverancier kan inkopen.

U kunt bijvoorbeeld gezamenlijk als ondernemers met elkaar optrekken of als VVE(s) een groter aantal m2 inkopen. Hoe dan ook, in welke organisatorische vorm u uw epoxyvloeren ook inkoopt, de prijs blijft toch vooral afhankelijk van de noodzakelijke werkzaamheden die eraan vooraf gaan.

U kunt zich voorstellen dat voor het vervangen of vernieuwen van een bestaande coating heel wat opties beschikbaar zijn. We kunnen een nieuwe coating aanbrengen over de bestaande of de ondergrond eerst coatingvrij maken. Epoxyvloer prijzen worden hoger naarmate er meer voorbereidingen moeten worden getroffen.

Hoeveel epoxy heb ik nodig per m2?

De vuistregels is dat één liter epoxy per vierkante meter ongeveer 1 mm laagdikte geeft. Bij het maken van een berekening hoeveel een epoxyvloer u kost, raden we wel aan om een vrijblijvende offerte aan te vragen in plaats van zelf te rekenen. Zelf een epoxyvloer aanleggen zouden we namelijk nooit aanraden (op de pagina ‘Zelf gietvloer leggen?’ leest u waarom), en bij het laten leggen van een epoxyvloer door een professioneel bedrijf komen er ook extra kosten bij kijken, zoals arbeids- en materiaalkosten. We adviseren daarom altijd om een offerte op te vragen of contact op te nemen met onze adviseurs voor een prijs op maat.

Epoxyvloer onderhoud

Een epoxyvloer is een hygiënisch en vrij eenvoudig te onderhouden vloersysteem. Wel raden we aan de vloer dagelijks even schoon te vegen. Vuil zoals zand kan namelijk voor krassen zorgen. Een zachte bezem, stofzuiger of parketborstel zijn voldoende voor het dagelijkse onderhoud van een epoxyvloer. Maak de vloer in geen geval schoon met agressieve schoonmaakmiddelen. Het gebruik van warm water, azijn (voor kalk op de vloer) of een klein beetje zeep (voor vlekken) kunt u wel prima gebruiken.

De Chemische Bestendigheid van Epoxyvloeren

Epoxyvloeren staan bekend om hun uitzonderlijke weerstand tegen een breed scala aan chemicaliën, wat een van de redenen is waarom ze vaak worden gebruikt in industriële en commerciële omgevingen. Deze weerstand is te danken aan de unieke chemische structuur van epoxy, die een dichte en ondoordringbare barrière vormt na uitharding.

Zuren en basen:

Epoxyvloeren bieden goede weerstand tegen zowel zuren als basen. Ze kunnen de corrosieve effecten van de meeste zuren, zoals zwavelzuur en salpeterzuur, en basen, zoals ammoniakoplossingen, weerstaan.

Oplosmiddelen:

Veel epoxyvloeren zijn bestand tegen een verscheidenheid aan oplosmiddelen, waaronder alcoholen, benzine en oliën. Dit maakt ze ideaal voor gebruik in garages, werkplaatsen en fabrieken.

Olie en vetten:

Epoxyvloeren zijn ook zeer resistent tegen olie, vet en andere petroleumproducten, waardoor ze vaak worden toegepast in auto-werkplaatsen en industriële keukens.

Desinfectiemiddelen en schoonmaakmiddelen:

Ze zijn goed bestand tegen desinfectiemiddelen en schoonmaakmiddelen, wat belangrijk is voor hygiënische ruimtes zoals ziekenhuizen en laboratoria.

Zoutoplossingen:

Deze vloeren bieden ook weerstand tegen zoutoplossingen, wat handig is in kustgebieden of plaatsen waar wegenzout gebruikt wordt.

Het is echter belangrijk op te merken dat de chemische bestendigheid van een epoxyvloer kan variëren afhankelijk van de specifieke formule en kwaliteit. Sommige gespecialiseerde epoxyformuleringen bieden verbeterde weerstand tegen bepaalde chemicaliën en kunnen worden gekozen op basis van de specifieke behoeften van een omgeving. Bij twijfel, vraag ons gerust of raadpleeg uw fabrikant.

Verklaring Vloeistofdichte Voorziening

Een epoxyvloer komt in aanmerking voor een Verklaring Vloeistofdichte Voorziening. Voorheen heette dit een ‘PBV-verklaring’. Om in aanmerking te komen voor dit certificaat moet de vloer wel echt volledig vloeistofdicht zijn. Hiervoor is het noodzakelijk dat de epoxyvloer afgewerkt wordt met holle plinten.

Epoxyvloer inspiratie en foto’s

We kunnen ons goed voorstellen dat u veel informatie heeft gelezen of gehoord over epoxyvloeren, maar dat u nog niet zo goed weet hoe het er in het echt uit komt te zien. Bij G-vloeren weten we hoe belangrijk het is om vooraf goed te weten wat u kunt verwachten en daarom adviseren we u graag.

Om u een beter, visueel beeld van de mogelijkheden te geven, hebben we hieronder enkele afbeeldingen op een rij gezet.

blauwe epoxyvloer
groene epoxyvloer
epoxyvloer in bedrijfshal
lichtgrijze epoxyvloer

Veelgestelde vragen over epoxyvloeren

Onze vloerenexperts krijgen met enige regelmaat dezelfde vragen over epoxyvloeren. Hieronder sommen we enkele veelvoorkomende voor u op. Staat uw vraag er niet tussen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op.

Wat is epoxy?

Epoxy is een harde kunststof. Naast de toepassing bij vloeren wordt het materiaal vooral gebruikt om lijm te produceren. Epoxy zorgt voor een hoge mate van vochtdichtheid en slijtvastheid. Het materiaal is een stuk harder dan polyurethaan, een andere stof waar veel vloeren van gemaakt worden. Door deze eigenschappen wordt een epoxyvloer vooral gelegd bij bedrijven met een industrieel karakter.

Welke kleur heeft een epoxyvloer?

Bij G-vloeren maken we iedere vloer volledig op maat. Er is dan ook geen standaardkleur waarin wij uw epoxyvloer appliceren. De kunststof voor de epoxyvloer is leverbaar in iedere RAL-, NCS- en Sikkenskleur.

Hoelang doen jullie over het aanbrengen van een epoxyvloer?

Het aanbrengen van een epoxyvloer duurt doorgaans een paar dagen. De vloer bestaat namelijk uit diverse lagen die tussendoor moeten drogen. Een epoxyvloer is nadat hij is aangebracht vrij snel volledig belastbaar.

Is een epoxyvloer met vloerverwarming te combineren?

Vloerverwarming is in combinatie met een epoxyvloer helaas niet mogelijk. Het materiaal epoxy kan de warmte in de vloer niet goed verdragen, waardoor er tijdens het verwarmen en afkoelen mogelijk scheuren in de vloer ontstaan.

Hoe onderhoud ik een epoxyvloer?

Een epoxyvloer is bijzonder makkelijk te onderhouden. De vloer is naadloos, stofvrij en vochtbestendig. Vlekken verwijdert u gemakkelijk door de vloer schoon te maken met een doek of door te dweilen. Door het naadloze karakter van de vloer neemt het schoonmaken weinig tijd in beslag.

Waar kan een epoxyvloer allemaal toegepast worden?

Een epoxyvloer leent zich perfect voor in industriële omgevingen, waar een zware belastbaarheid van de vloer enorm belangrijk is. Denk bijvoorbeeld aan werkplaatsen en fabrieken waar veel zware machines aanwezig zijn. Ondanks dit gegeven worden epoxyvloeren ook in woonhuizen steeds populairder.

Wat is de prijs van een epoxyvloer?

Het is lastig om een prijsindicatie voor een epoxyvloer te geven, want er zijn diverse factoren die de prijs beïnvloeden. De kosten zijn onder meer afhankelijk van de benodigde voorbehandeling, het aantal lagen en uw persoonlijke wensen. Wel hebben we bij G-vloeren een stelregel: hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijs per vierkante meter.

Wat is het verschil tussen een epoxyvloer en epoxycoating?

Een epoxyvloer en epoxycoating lijken veel op elkaar, maar toch zijn er wel degelijk verschillen. Het voornaamste verschil is de dikte van beide vloeren. Een epoxyvloer is minimaal 3 keer zo dik en dus veel steviger dan een epoxy vloercoating.

Wat is het verschil tussen een epoxy gietvloer en een PU gietvloer?

Een PU gietvloer wordt, in tegenstelling tot een epoxy gietvloer, gekenmerkt als zacht en flexibel. Het is geen geschikt materiaal om zware machines op te plaatsen of met zware voertuigen overheen te rijden. Epoxy is een stuk harder en wel tegen zwaardere belasting bestand.

Is een epoxyvloer vloeistofdicht en vochtbestendig?

Ja, epoxyvloeren staan erom bekend volledig vochtbestendig en 100% vloeistofdicht te zijn. Hiermee komt een epoxyvloer in aanmerking voor een Verklaring Vloeistofdichte Voorziening.

Zijn jullie alleen leverancier of leggen jullie de epoxyvloer ook aan?

G-vloeren voert alle werkzaamheden omtrent het leggen van uw epoxyvloer zelf uit. Vanaf het eerste kennismakingsgesprek tot en met de oplevering van uw vloer hebben we alles in eigen beheer. Het is dus niet zo dat u bij ons alleen de vloer koopt en dat een ander bedrijf deze komt aanleggen. Ons ervaren applicatieteam zorgt voor een strak en naadloos aangebrachte epoxyvloer.

Zelf een epoxyvloer leggen: is dat slim?

We raden sterk af om zelf een epoxyvloer te leggen. Wanneer u weinig ervaring heeft met het leggen van epoxyvloeren, kunnen zich onverwachte complicaties opdoen tijdens of na het leggen van de vloer. Dit leidt uiteindelijk tot extra werk, extra kosten en in het ergste geval bedrijfsongelukken. Laat het leggen van een epoxyvloer daarom altijd door een ervaren vakman doen zodat u verzekerd bent van het beste resultaat.

Epoxyvloer laten aanbrengen door G-vloeren

G-vloeren is de specialist in het aanbrengen van duurzame epoxyvloeren. De epoxyvloer is een gladde vloer zonder naden en is uitermate geschikt als ondergrond voor fabrieken, bouwhallen en werkplaatsen. De epoxyvloer is beschikbaar in vele tinten en geeft kleur aan iedere werkvloer.

Begeleiding van A tot Z

Epoxyvloer laten aanbrengen door G-vloeren? U kunt ons altijd geheel vrijblijvend om advies vragen. Onze deskundige medewerkers helpen u graag verder en bespreken graag de mogelijkheden met u. Indien u kiest om een epoxyvloertraject met G-vloeren te starten, bent u verzekerd van een A-tot-Z traject (van kennismakingsgesprek tot oplevering) waarbij transparant en met korte lijnen gecommuniceerd wordt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via onderstaande contactgegevens of onze showroom bezoeken om een kijkje te nemen naar onze mooie epoxyvloeren.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten

Overige vloersoorten:

Bij G-vloeren kunt u niet alleen terecht voor een epoxyvloer, we appliceren onder andere ook de onderstaande vloersoorten: